HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Převrácené nákladní auto s obilím zablokovalo silnici u Sluštic

V sobotu 1. srpna krátce před třináctou hodinou byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena dopravní nehoda nákladního vozidla na silnici číslo 101 v katastru obce Sluštice v okrese Praha-východ. 

Podle prvotního oznámení se mezi obcemi Zlatá a Sluštice převrátila nákladní souprava, která přepravovala pšenici, a v kabině zůstal zraněný řidič. Operační důstojník k události vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Říčany, která vyjela s rychlým zásahovým automobilem, vyprošťovacím automobilem, cisternovou automobilovou stříkačkou a velitelským vozidlem. Zároveň byl vyhlášen poplach jednotce sboru dobrovolných hasičů obce Úvaly s cisternou.

V době příjezdu první jednotky už byl zraněný řidič mimo kabinu, ven mu pomohli řidiči, kteří dojeli k havárii. Hasiči zraněnému poskytli předlékařské ošetření a po příjezdu zdravotnické záchranné služby jej předali posádce do její péče. Následně byl pacient převezen do vinohradské nemocnice v Praze.

Hasiči dále provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření. Profesionální jednotka ukončila zásah před 14. hodinou. Po celou dobu držela zálohu pro případ vzniku další události jednotka SDH Říčany na své zbrojnici. Na vyproštění vozidla si majitel zajistil specializovanou soukromou firmu. Při vyprošťování asistovali úvalští dobrovolní hasiči, kdyby při otáčení soupravy na kola začaly unikat provozní kapaliny.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem