HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Preventivní akce na Jižních Svazích zaujala obyvatele panelových domů

(1.10.2019) O posledním záříjovém víkendu se na největším zlínském sídlišti Jižní Svahy uskutečnila preventivně výchovná, prezentační, ale zejména vzdělávací akce pro obyvatele bytových domů, v tomto případě na ulici Podlesí IV. Už při příjezdu hasičského speciálu musel být řidič-strojník navigován ostatními hasiči, aby nedošlo ke střetu a poškození zaparkovaných vozidel. Toto je velký problém všech větších měst a hasiči opakovaně apelují na řidiče parkujících vozidel, aby nechávali dostatečný prostor pro průjezd záchranářů. 

Kromě ukázky hasičské techniky, výjezdové cisterny a dalších pomůcek, které hasiči pro svou zásahovou činnost používají, si děti i dospělí mohli potěžkat a vyzkoušet hasičský kabát, ochrannou přilbu, hydraulické vyprošťovací zařízení, dýchací přístroj a další výbavu. Mohli se podívat zevnitř vozu pohledem řidiče, velitele, nebo posádky.

Po ukázkách se část dětí, ale zejména rodičů, v čele s předsedou Společenství vlastníků Podlesí IV Ing. Zdeňkem Hanáčkem, vydala na prohlídku bytového domu. V doprovodu příslušníků Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje z oddělení stavební prevence a velitele výjezdových hasičů prošli společně užívané prostory domu od sklepa až po střechu. Obyvatelé byli příslušníky upozorňováni na nedostatky z pohledu požární prevence a možné kroky k jejich odstranění. Od velitele výjezdových hasičů se dověděli nejčastější problémy hasičů z praxe při řešení událostí v bytových domech.

Celá akce byla kladně hodnocena hasiči i obyvateli domu. Věříme, že přispěje k vyšší ochraně obyvatel před vznikem požáru a ulehčí hasičům případný zásah.

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem