HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Preventivně výchovná činnost na SOŠ a SOU v Šumperku

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje územní odbor Šumperk byl požádán SOŠ a SOU v Šumperku o spoluúčast při zajištění akce „Den pro žáky naší školy - TO JSME MY“. Akce se uskutečnila 16. dubna od 8.00 hod. v areálu školy.  

Kromě Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje se akce zúčastnili i další složky integrovaného záchranného systému, zejména z řad Policie ČR, zdravotnické záchranné služby a Městské policie Šumperk. Na akci byly zastoupeny i některé vybrané instituce, úřady a firmy.
Besedu formou diskuzí se žáky a učiteli provedli profesionální hasiči por. Bc. Martin Podzimek a mjr. Ing. Břetislav Obšil. Ukázku výjezdové techniky předvedli příslušníci sloužící směny C s cisternovou automobilovou stříkačkou ze stanice Šumperk, pod vedením nprap. Bc. Martina Volka.
Smyslem celé akce bylo informovat žáky a studenty o potřebě získání kvalitních vědomostí a zkušeností, čímž se jim otevírají dveře do výběrových řízení k získání různých zaměstnání. Úkolem pro profesionální hasiče bylo informovat žáky nejenom o náplni práce hasičů a ostatních složek, ale i o podmínkách v jakých pracují v rámci výkonu služby, seznámení s jejich technikou a vybavením. Současně byli také informování i o ostatních činnostech a úkolech, které profesionální hasiči zajišťují, včetně požadavků a podmínek pro přijetí do služebního poměru u hasičů. Přítomní hasiči museli odpovídat na plno dotazů od studentů i jejich pedagogů.
Od ranních hodin se na stanovišti hasičů podle stanoveného rozvrhu vystřídala celá škola, s plánovanou diskuzí po cca. 30 minutách na každou třídu. Poskytnuté informace a diskuze byla vždy vhodně vedena s ohledem na zaměření učení nebo studia žáků (kadeřnice, záměčníci, elektrikáři apod.).
 
 
                                                                                                                                                                                 mjr. Ing. Břetislav Obšil
                                                                                                                                                                                          ÚO Šumperk
Odkazy do noveho okna

PVČ na SOU Šumperk - To jsme my - 1

PVČ na SOU Šumperk - To jsme my - 1 

Detailní náhled

PVČ na SOU Šumperk - To jsme my - 2

PVČ na SOU Šumperk - To jsme my - 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem