HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přes 150 výjezdů moravskoslezských hasičů kvůli dešťům

Je i video... 

Již ke více než 150 událostem kvůli vydatným dešťům museli vyjíždět od čtvrtečního večera do pátečního rána 19.6.2020 profesionální a dobrovolní hasiči v Moravskoslezském kraji, kde vystoupila hladina vodních toků na úroveň pro třetí stupeň povodňové aktivity na Jičínce a Polančici.

Události se týkají hlavně čerpání vody (laguny, sklepy, suterény, garáže, balkony, výtahy), pročišťování kanálů a jiných propustků a dosud se obešly bez zranění. Hasiči také odstraňovali několik stromů a monitorovali chování hladin několika řek a potoků.

Téměř stovka z těchto událostí, kde zasahují hasiči, se stala v okrese Ostrava-město, téměř třicet v okrese Nový Jičín, další okresy byly klidnější. Vydatné deště mají pokračovat v Moravskoslezském kraji i v pátek.

Hasiči z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje dovezli během noci na pátek pytle s pískem na čtyři místa v kraji a postavili zde ochranné hráze – dvakrát v Novém Jičíně-Žilině, v Ostravě-Svinově a Šenově (u Ostravy). Použili k tomu v součtu více než tři stovky pytlů.

V okrese Ostrava-město je dosud nejvíce výjezdů v Šenově – blíží se k 30, ke 20 se blíží počet výjezdů v Porubě, Nové Bělé a Staré Bělé.

Například dobrovolní hasiči z Ostravy-Pustkovce ve čtvrtek večer vytahovali „utopený“ osobní automobil Audi s moravskoslezskou registrační značkou, který vjel do vodní laguny, vytvořené na křižovatce Martinovské a Provozní ulice a jejich okolí. Městská policie tu již odkláněla dopravu, tramvaje tudy byly schopny projet. Hasiči zde také čistili kanálové vpusti, aby mohla voda odtéci, ale kanalizace nebyla schopna dešťovou vodu přijmout.

A v pátek ráno již pustkovečtí hasiči čerpali vodu ze zatopené mateřské školy v Ostravě-Porubě.

Odkazy do noveho okna

lagunaOVMartinovska (1)

lagunaOVMartinovska (1) 

Detailní náhled

lagunaOVMartinovska (2)

lagunaOVMartinovska (2) 

Detailní náhled

lagunaOVMartinovska (3)

lagunaOVMartinovska (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem