HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 22. září 2016

SVODOkres Domažlice

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Holýšov 22.9.2016 5:46:19
V Holýšově jednotky HZS Staňkov a místního SDH zasahovaly u dopravní nehody osobního auta. Vozidlo se nacházelo v příkopu, nijak nebránilo dopravě. Posádka vozidla vyvázla bez zranění. Provozní kapaliny neunikly. Místo zásahu si převzala PČR.

Stanice Staňkov Holýšov

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Chrastavice 22.9.2016 10:30:49
Ve čtvrtek 22. září 2016 v půl jedenácté dopoledne obdrželi hasiči informaci o masivním úniku plynu na poli ve vzdálenosti cca 300 metrů od silnice Domažlice - Chrastavice z poškozeného vysokotlakého plynového potrubí. Na místě probíhaly výkopové práce kvůli pokládce vedení tlakové odpadní vody. Kolem poškozeného potrubí hasiči společně s RWE vytyčili nebezpečnou zónu. Z přilehlého pole museli vykázat zemědělce, ti se mohli ke své práci vrátit, až když hrozící nebezpečí pominulo. Plynové potrubí bylo poškozeno mimo zastavěné území, za vytyčenou oblastí hasiči nenaměřili žádné koncentrace život ohrožujících látek. Obyvatelé okolních obcí nebyli nijak ohroženi, o možnosti šíření obtěžujícího zápachu je informovali starostové prostřednictvím obecního rozhlasu. Hasiči asistovali pracovníkům RWE při opravě. Během zatěžkávací zkoušky již k žádnému dalšímu úniku nedošlo. Dodávka plynu byla obnovena kolem čtvrté hodiny odpoledne.

Stanice Domažlice

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Horažďovice, Palackého 22.9.2016 13:52:20
V Horažďovicích v Domě s pečovatelskou službou hasiči otevřeli zabouchnuté dveře.

Stanice Horažďovice

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Klatovy, Máchova 22.9.2016 14:49:18
V Klatovech na křižovatce ulic Máchova a Nerudova hasiči zlikvidovali následky nehody dvou osobních aut. Při nehodě se lehce poranily tři osoby.

Stanice Klatovy

Okres Plzeň-město

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Plzeň, Vnitřní Město, Solní 22.9.2016 11:27:18
V centru Plzně hasiči z PS Střed byli povoláni otevřít dveře do bytu, ve kterém se nacházela nemocná osoba. Dveře byly opatřeny bezpečnostním zámkem, výšková technika kvůli trolejím na místě ustavit nešla. Hasiči se proto do bytu slanili ze střechy. Na zemi nalezli ležet muže při vědomí. Hasiči ho posadili do křesla. Muž pomoc ZZS odmítl.

Stanice Plzeň Střed

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Kladruby 22.9.2016 12:43:38
Za dálničním podjezdem mezi obcemi Kladruby a Milevo hasiči ze Stříbra zasahovali u dopravní nehody dvou osobních aut. Když přijeli hasiči na místo události, o zraněnou osobu již pečovala ZZS. Hasiči vyprostili havarovaná vozidla zpět na silnici a odstranili ke krajnici. Po dobu zásahu hasiči na místě usměrňovali provoz.

Stanice Stříbro

vytisknout  e-mailem