HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 12. března 2018

SVODOkres Domažlice

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Horšovský Týn, Nádražní  12. 3. 2018 20:46:33
K úniku plynu do ovzduší vyjely jednotky PS Staňkov a SDH Horšovský Týn. Ve spolupráci s plynárnami se hasičům podařilo zjistit závadu na redukčním ventilu. Plynárny uzavřely plyn do budovy a převzaly si místo události.

Stanice Staňkov Horšovský Týn

Okres Klatovy

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Srní, Údolí 12. 3. 2018 15:59:04                                                                                     K odstranění neznámé látky nejspíše ropného charakteru vyjely jednotky PS Sušice a SDH Srní. Skvrna se táhla v délce cca 1km střídavě v obou jízdních pruzích.

Stanice Sušice Srní

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Horažďovice, Loretská 12. 3. 2018 19:00:30                                                                  Jednotka PS Horažďovice vyjela k otevření bytu v penzionu pro seniory.

Stanice Horažďovice

Okres Plzeň-město

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Údolní 12. 3. 2018 7:23:46                                                                                                                Jednotka PS Slovany vyjela k úniku plynu u objektu vodáren. Plyn unikal v okolí plynového sloupku. Po dohodě s plynárnami byl přívod plynu do objektu uzavřen.

Stanice Plzeň Slovany

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VÝŠKY; Daimlerova 12. 3. 2018 7:35:44                                                                                                               Jednotka PS Střed vyjela k sundání kočky ze stromu.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT PACIENTA; Lesní  12. 3. 2018 7:47:36                                                                                                         Jednotka PS Slovany vyjela k transportu pacienta do vozu ZZS.

Stanice Plzeň Slovany

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Francouzská třída 12. 3. 2018 8:36:50                                                             Jednotka PS Slovany vyjela k otevření bytu, v němž se nacházela osoba se zdravotními obtížemi. Jednotka provedla vstup oknem. Osoba uvnitř byla předána do péče ZZS.

Stanice Plzeň Slovany

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; náměstí Českých bratří 6 12. 3. 2018 9:33:13                                                                                       Jednotka PS Košutka vyjela k dopravní nehodě dvou osobních vozidel se zraněním na křižovatce Thámova x Mánesova ul. Nehoda bránila průjezdnosti. Hasiči provedli protipožární opatření, asistovali ZZS s ošetřením jedné zraněné osoby a řídili dopravu v místě události.

Stanice Plzeň Košutka

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Plachého 12. 3. 2018 11:36:35                                                                                                     Jednotka PS Střed vyjela do Plachého ulice k asistenci plynárnám při výkopových pracích, kdy hrozil nekontrolovatelný výron plynu z porouchaného potrubí. Jednotka prováděla zkrápění okolí výkopu. Plynárny opravily potrubí, jednotka se vrátila na základnu.

Stanice Plzeň Střed

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ STROMU; Koterov, Na Lipce 12. 3. 2018 15:32:20                                                                                           Hasiči SDH Koterov odstraňovali nalomenou větev visící nad komunikací.

Koterov

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER; Spojovací 12. 3. 2018 19:03:24                                                                                                                          Do Spojovací ulice vyjeli hasiči PS Slovany k požáru kontejneru na papír. Požár byl v plném rozsahu a kontejner zničil.

Stanice Plzeň Slovany

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER; Brojova 12. 3. 2018 19:28:58                                                                                                                                K dalšímu požáru kontejneru na papír vyjela jednotka PS Slovany do Spojovací ulice. Požár opět v plném rozsahu. Kontejner byl požárem zničen.

Stanice Plzeň Slovany

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Bolevecké rybníky 12. 3. 2018 23:38:15                                                                                                             K dopravní nehodě jednoho osobního vozu se zraněním vyjela jednotka PS Košutka za Šídlovský rybník ve směru z Plzně. Zraněnou řidičku hasiči předali ZZS.  K úniku provozních kapalin nedošlo.

Stanice Plzeň Košutka

Okres Plzeň-jih

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-ÚNIK PHM NA KOMUNIKACI; Blovice, Jirotova 12. 3. 2018 11:34:58                                                                             Hasiči PS Nepomuk vyjeli k likvidaci naftové skvrny.

Stanice Nepomuk

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ STROMU; Měcholupy 12. 3. 2018 18:22:25                                                                                                       Jednotka PS Nepomuk odstraňovala větev visící nad vozovkou.

Stanice Nepomuk

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Spálené Poříčí, Na Můstku 12. 3. 2018 20:54:08                                                                                                                  Hasiči PS Slovany a SDH Spálené poříčí vyjeli k požáru komína u rodinného domu. Hasiči srazili saze a vyčistili spalinovou cestu. Majitelka nepředložila doklad o revizi spalinových cest.

Stanice Plzeň Slovany Spálené Poříčí

Okres Plzeň-sever

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM; Záluží 12. 3. 2018 14:53:26                                                                                                                                 K dopravní nehodě jednoho osobního vozidla vyjela mezi Horní Břízu a Ledce jednotka PS Košutka. Osobní vozidlo, v němž cestovala žena s kojencem, sjelo do příkopu. Hasiči provedli protipožární opatření. Dítě bylo bez zjevných zranění převezeno na dětskou kliniku. Řidička vyvázla bez zranění.

Stanice Plzeň Košutka

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Nevřeň 12. 3. 2018 17:21:36                                                                                                                    12_3_2018 DN 2OA Nevřeň (5).JPGK vážné dopravní nehodě se zraněním vyjela jednotka PS Košutka k obci Nevřeň. Jednalo se o čelní střet dvou osobních automobilů. Obě vozidla se při příjezdu jednotky nacházela z větší části mimo vozovku. Řidič jednoho z vozidel a jeho nezletilý syn byli v okamžiku příjezdu hasičů ve vozidle svědků nehody. Oba byli předáni do péče ZZS. Řidiče druhého vozidla hasiči vyndali v bezvědomí předními dveřmi a zahájili resuscitaci, se kterou pokračovali až do příjezdu ZZS. Srdeční činnost se podařilo obnovit asi po 15 minutách. Následně byl řidič transportován vrtulníkem na oddělení emergency FN Lochotín. Hasiči dále provedli protipožární opatření a zajištění místa nehody. Po celou dobu zásahu byla komunikace uzavřena. K úniku provozních kapalin nedošlo.

Stanice Plzeň Košutka

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Vejprnice, Politických vězňů 12. 3. 2018 19:22:37                                                        Jednotka PS Nýřany vyjela k otevření bytu. Panovala obava o život jeho uživatele. Za asistence PČR jednotka byt otevřela. Uvnitř hasiči nalezli osobu bez známek života. Místo si převzala PČR.

Stanice Nýřany

Okres Rokycany
 

TECHNICKÁ POMOC-ČERPÁNÍ VODY;  Lhota pod Radčem 12. 3. 2018 14:58:28
Jednotky PS Radnice a SDH Lhota pod Radečem vyjely k čerpání zatopeného sklepa.

Stanice Radnice Lhota pod Radčem

Okres Tachov

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-AED;Planá, Zahradní 12. 3. 2018 14:05:19                                                                                                                Jednotky PS Tachov a SDH Planá vyjeli k resuscitaci osoby po kolapsu. Resuscitace byla bohužel neuspěšná.

Stanice Tachov Planá

vytisknout  e-mailem