Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled činnosti jednotek ZÚ HZS ČR - květen 2018

V měsíci květnu zasahovaly jednotky Záchranného útvaru HZS ČR celkem u 11 mimořádných událostí. Začátkem měsíce například asistovali příslušníci Záchranné roty Jihlava pyrotechnické službě PČR při nálezu munice v Jihomoravském kraji, kde se nejen přímo podíleli na výkopu munice, ale také na vyhloubení tří trhacích jam, v nichž byla nalezená munice odpálena. Obdobně prováděla výkopové práce v Moravskoslezském kraji i jednotka z Hlučína, podezření na přítomnost nebezpečné munice se však v tomto případě nepotvrdila.

V polovině měsíce zasahovala jednotka ze Zbiroha v Libereckém kraji u požáru štěpky, která se nacházela uvnitř víceúčelového objektu. Do Jindřichovic pod Smrkem vyrazil universální dokončovací stroj a sklápěcí automobil a krom rozhrnování, odebírání a odvozu samotné štěpky provedli příslušníci útvaru částečnou demolici objektu a odstranění sutin pro lepší přístup k místu hoření.

Mezi zbylé zásahy patří převozy zabaveného materiálu pro celní úřad ve Středočeském a Libereckém kraji a asistence vyšetřovatelům PČR při rozkrývání trestné činnosti. Samozřejmostí je i pokračování prací na likvidaci následků explozí v prostoru muničních skladů ve Vrběticích.

Mezi ostatními činnostmi, kterých v uplynulém měsíci bylo celkem 15, se nejčastěji objevila přeprava kol v rámci projektu Kola pro Afriku. Během pěti svozů byly do Ostravy Koblova dopraveny kola z celé republiky. Během května rovněž probíhaly v krajích soutěže a výcviky zaměřené na vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Naše jednotky se podílely na přípravě vraků osobních aut, ale i autobusu v Rokycanech, Hlučíně a Ostravě.

Speciální záchranná rota vyslala zdravotníky na tři akce v Moravskoslezském kraji, konkrétně na TFA Šilheřovice, krajskou soutěž ve vyprošťování v Hlučíně a soutěž mladých zdravotníků, pořádanou ČČK Opava. Dalšími činnostmi pak byl převoz lodního kontejneru pro HZS Libereckého kraje, účast na cvičení letištních hasičů v Praze, sundání a nasazení střechy požární zbrojnice v Třanovicích a napájení pomocí kontejnerových elektrocentrál během akce Hasičská fontána Praha 2018.

Aktuální informace o činnosti jednotek Záchranného útvaru naleznete na našem facebooku.

mapka květen.jpg

Odkazy do noveho okna

mapka květen

mapka květen 

Detailní náhled

štěpka

štěpka 

Detailní náhled

Třanovice

Třanovice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem