Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Předávání medailí pod novým praporem

Ministr vnitra a generální ředitel HZS ČR mj. předají dvě medaile za statečnost občanům, kteří zachránili muže z hořícího auta (viz připojené fotografie z této události). Ocenění Hasičského záchranného sboru ČR si u příležitosti výročí vzniku samostatného československého státu převezme více než 90 osobností Poděkování se dostane i hasičům zasahujícím u požáru na pražském Výstavišti a představen bude nový prapor Generálního ředitelství HZS ČR  

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Z hořího auta byl zachráněn mužZ hořího auta byl zachráněn muž
dovolte mi, abych vás pozval na slavnostní akt předávání ocenění Hasičského záchranného sboru ČR (HZS ČR). O jejich udělení rozhodli u příležitosti 90. výročí vzniku samostatného československého státu  české ministr vnitra Ivan Langer a generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr.  Miroslav Štěpán. Během  slavnostního aktu v Trojském zámku obdrží ocenění občané a příslušníci Hasičského záchranného sboru ČR ze všech krajů České republiky.

 

Ministr vnitra Ivan Langer a generální ředitel HZS ČR genmjr. Miroslav Štěpán předají dvě medaile „Za statečnost,“   42 medailí „Za věrnost I. stupně“ a osm Plaket Hasičského záchranného sboru ČR.  V rámci slavnostního aktu ministr vnitra rovněž mimořádně předá 42 plaket  jako poděkování profesionálním a dobrovolným jednotkám požární ochrany, které zasahovaly u rozsáhlého požáru Průmyslového paláce na pražském Výstavišti a díky nimž se podařilo zabránit rozšíření požáru na zbytek této historicky cenné budovy a do okolí.
 

Pohled na vozidlo zezaduPohled na vozidlo zezadu
Medaile „Za statečnost“ jsou udělovány za příkladné životní postoje lidí, kteří prokázali výjimečnou odvahu a obětavost a svým zákrokem se zasloužili o záchranu lidského života. Medaile „Za věrnost I. stupně“ jsou výrazem poděkování  příslušníkům Hasičského záchranného sboru ČR, kteří již více než tři desetiletí vzorně plní služební povinnosti. Plaketa je udělována zahraničním a domácím osobnostem za výraznou spolupráci s HZS ČR.

 

Medaili „Za statečnost“ tentokrát obdrží Miroslav Heinz a Petr Jedlička. Tito občané dne 10.  května letošního roku  na silnici u Konice (Olomoucký kraj) zachránili život řidiči automobilu, když ho jako náhodní svědci s nasazením vlastního života vyprostili z hořícího vraku a pohotově přivolali záchranáře.  

 

Pohled na zničeného vozidlo zepředuPohled na zničeného vozidlo zepředu
Před samotným slavnostním aktem udělování medailí  převezme genmjr. Miroslav Štěpán z rukou ministra vnitra Ivana Langera nový prapor Generálního ředitelství HZS ČR. Ten  bude vůbec poprvé představen na veřejnosti.

 

Slavnostní předávání medailí Hasičského záchranného sboru  ČR proběhne ve čtvrtek 23. října 2008 od 14:00  v Trojském zámku v Praze  (vjezd jižní branou – od řeky). 

 

 

 

Jste srdečně zváni


kpt. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičský záchranný sbor  ČR
Tel.: 974 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail:petr.kopacek@grh.izscr.cr

vytisknout  e-mailem