HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Předání ocenění vítězům soutěže "Nový kabát pro 112"

Z rukou krajského ředitele Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina plk. Ing. Miroslava Šimona si ve středu odpoledne v budově HZS Kraje Vysočina převzali ocenění vítězové výtvarné soutěže s názvem „Nový kabát pro 112“.  

Soutěž probíhala od 11. února do 31. března 2012. Úkolem pro děti bylo vytvořit lince tísňového volání 112 vlastní logo. Návrhů, jak by toto logo mohlo v budoucnu vypadat, nám děti zaslaly více než 120. Minulý týden vybrala čtyřčlenná komise složená z příslušníků HZS Kraje Vysočina tři nejzajímavější návrhy.
 
  1. místo:  Marek Dvořák

Marek Dvořák.jpg

2. místo:  Michal Adlof

Michal Adlof.jpg

3. místo: Denisa Vošmerová

Denisa Vošmerová.jpg

 

 
 
Denisa, Marek a Michal přijali naše pozvání a v doprovodu rodičů, prarodičů a sourozenců navštívili HZS Kraje Vysočina. Přivítáni byli ředitelem HZS Kraje Vysočina plk. Ing. Miroslavem Šimonem, náměstkem ředitele pro Úsek IZS a OŘ plk. Ing. Liborem Hanuškou a vedoucím KOPIS HZS Kraje Vysočina mjr. Ing. Martinem Totkem.
 
Velmi si cením aktivního zapojení dětí do soutěže. Osobně jsem neočekával, že se tato soutěž setká s tak velkým ohlasem. Dětem za návrhy velmi děkuji a vítězům z našeho krajského kola přeji hodně úspěchů v kole celorepublikovém“, dodal plk. Šimon.
 
Vítězové soutěže 112.jpg
 
Předání ocenění.jpg
 
Po předání věcných darů a diplomů následovala prohlídka Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina. Při téměř hodinu trvající exkurzi byla představena linka tísňového volání 112. Děti si samy mohly vyzkoušet, jak tato linka funguje, jak se na ní volá a na „vlastní kůži“ se také přesvědčily o tom, že není radno tuto linku zneužívat. Operátoři návštěvníkům ukázali, jak je jednoduché určit polohu volajícího a že nikdo, kdo na tuto linku volá, není anonymní.
 Linka tísňkvého volání .jpg
 
Návštěva KOPIS.jpg
 
 
 
 
Vítězné návrhy z našeho krajského kola jsme již zaslali do kola celorepublikového. Vyhlášení vítězů tohoto kola proběhne dne 5. května 2012 na Dni prevence v Expozici požární ochrany ve Zbirohu.

vytisknout  e-mailem