HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Předání nové techniky pro stanice Územního odboru Cheb

Dne 4.dubna proběhlo na centrální stanici v Chebu, předání nových zásahových vozidel pro stanice z Územního odboru Cheb, jedná se o velitelské vozidlo Toyota Hilux a technický automobil Iveco Daily. Velitelský automobil byl pořízen z finančních prostředků státního rozpočtu a technický automobil z prostředků integrovaného operačního programu evropské unie a jsou prvními přírůstky do vozového parku chebských a mariánskolázeňských hasičů v letošním roce.  

Po nástupu přítomných příslušníků se úvodního slova ujal ředitel HZS Karlovarského kraje plk. Ing. Václav Klemák, který přítomné seznámil s programem IOOP, s plánem na pořízení další techniky a popřál všem příslušníkům hodně najetých kilometrů bez nehod. O určení techniky následně pohovořil náměstek krajského ředitele pro IZS a OŘ plk.Ing. Oldřich Volf.
 
Velitelský automobil Toyota Hilux je určen prioritně pro velitele čet stanice Cheb, je vybaven základními technickými prostředky ( mmj. dýchacím přístrojem, přenosným hasicím přístrojem, výstražnými kužely, megafonema) a dokumentací potřebnou při rozhodovacím procesu velitele. Dále je v nástavbě místo na přepravu dalšího materiálu k zásahu jako je elektrocentrála, osvětlovací balón, motorová pila apod. Tento automobil je také vybaven lanovým navijákem pro případ samovyproštění vozidla nebo odstranění překážek na komunikaci. Toto vozidlo nahradí již vysloužilé vozidlo Toyota Land Cruiser, které na stanici Cheb sloužilo po dobu 16 let. Velitelé čet by měli ocenit pohodlí vozu, zejména jízdní vlastnosti a vybavenost tohoto vozidla, jenž si lehce poradí i s nezpevněnými komunikacemi a terénní podvozek je určen pro jízdu i do obtížně přístupných míst.
 
Druhé vozidlo na podvozku Iveco Daily je technickým automobilem určeným pro likvidaci ropných havárií. Písmenné označení vozidla je TA L1 R a bude umístěno na stanici v Mariánských Lázních. Výbava nástavby se odvíjí od určení techniky a příslušníci z Mariánských Lázní se s ní budou muset nejprve seznámit. Poté bude vozidlo dáno do výjezdu. Nechybí zde čerpadlo na ropné látky s příslušenstvím, vysavač, záchytné nádoby, rohože a nářadí pro jímání ropných látek, dýchací technika či ochranné oděvy, elektrocentrála s osvětlovacím stožárem, nářadí v nejiskřivém provedení a další vybavení, které je v nástavbě přehledně uloženo. Spolu s vozidlem bude na stanici Mariánské Lázně parkovat i olejový separátor, který je určen pro sběr ropných látek z vodní hladiny a HZS Karlovarského kraje jej má zapůjčen od Správy státních hmotných rezerv. V případě potřeby pak vyjede celá souprava, která bude používána pro území celého Karlovarského kraje.
 
Po představení vozidel převzal ředitel Územního odboru plk. Ing. Jan Doubrava klíčky od aut a všichni přítomní si následně prohlédli interiér a výbavu obou aut. Nezbytné předávací protokoly si pak vyměnili technici strojní služby.
 
Přeji všem našim příslušníkům, aby technika dobře sloužila zejména při výjezdové činnosti, mnoho ujetých kilometrů bez nehod a radost z nových „kousků“ v našem vozovém parku.
 
Martin Gaier, velitel stanice Mariánské Lázně
 
Fotogalerie ZDE:

vytisknout  e-mailem