HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Před chladem se krajta schovala do vozidla, odchytit ji museli hasiči

Velké překvapení čekalo na majitele vozidla Audi, když v pondělí pár minut před pravým polednem otevřel na parkovišti na ulici Havlíčkova v Horní Cerekvi kapotu svého vozu. Kolem motoru měl obmotanou krajtu. Nejprve se pokusil hada odchytit sám, to se mu nepodařilo, a tak na místo přivolal pelhřimovské profesionální hasiče. Had na jejich příjezd ale nečekal. Hasiči museli vůz nadzvednout, hada nakonec objevili u převodovky. Celý odchyt trval téměř hodinu a půl. Hada následně hasiči převezli do ZOO v Jihlavě.  

 
 
Právě v této zoologické zahradě vysočinští hasiči začátkem letošního roku absolvovali velmi důkladné školení, v rámci kterého je odborníci  seznamovali s jednotlivými druhy hadů a v praktických  ukázkách názorně prezentovali postupy při jejich odchytu.
 
Hasiči na Vysočině každoročně zasahují u přibližně jedné desítky odchytů hadů. Ve většině případů se jedná o neškodné užovky, které následně vypustí do volné přírody. V několika případech se ale hasiči setkali s jedovatými zmijemi i s exotickými hady.

 11 (2).jpg

 

20.jpg

Had.jpg

vytisknout  e-mailem