Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v říjnovém čísle časopisu 112

7. 10. 2011 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině října vychází letošní desáté číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V tematickém bloku zaměřeném na požární ochranu analyzujeme zásah na rozsáhlý požár velkoskladu v Hrušovanech u Brna, informujeme o mezinárodní konferenci Požární ochrana 2011 v Ostravě a seznamujeme s průběhem unikátní zkoušky požární odolnosti, která se uskutečnila v areálu požární zkušebny PAVUS, a.s. ve Veselí nad Lužnicí.
 
Představení Hasičského záchranného sboru podniku Lovochemie, a.s., a přiblížení průběhu experimentálního zátěžového testu příslušníků HZS kraje Vysočina tvoří hlavní náplň bloku IZS.
 
V části věnované ochraně obyvatelstva čtenáři naleznou zejména analytické materiály zaměřené na ochranu obyvatelstva před povodněmi.
V bloku krizové řízení seznamujeme s úkoly Ministerstva zahraničních věcí a Ministerstva průmyslu a obchodu v oblasti krizového řízení a se závěry semináře k problematice ochrany kritické infrastruktury, který se uskutečnil v polovině září v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.
 
V závěrečné části přinášíme zpravodajství z přehlídky nejnovějších trendů v oboru protipožární a zabezpečovací techniky FSDays 2011, informujeme o přípravách veletrhu Pragoalarm/Pragosec 2012 a nabízíme nahlédnutí do oblasti zabezpečení civilní ochrany v Korejské republice. Pro příznivce sportu je připraveno zpravodajství ze VII. mistrovství světa v požárním sportu, které se uskutečnilo v září v německém Cottbusu.
 
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz.
 
 
Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem