Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v květnovém čísle časopisu 112

V květnu vychází páté číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva 

V rubrice POŽÁRNÍ OCHRANA se dočtete o průběhu zásahu u požáru skladovacích hal obalových materiálů a strojů v pražské Vinoři, a o bilancování letošní topné sezóny, přičemž počet požárů vzniklých od komínů se přiblížil tisícovce. Z odborných seminářů jsme nevynechali ten, který se zabýval požární bezpečností v bytových domech, a dále již tradičně pořádanou konferenci požární ochrany Červený kohout.

V rubrice INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM se více dozvíte o dvacetileté spolupráci v rámci Transportního informačního a nehodového systému a mezinárodní spolupráci tísňových linek. Dále přinášíme podnětné poznatky z vyhodnocovací konference ke cvičení EU MOLDEX 2017. Neméně důležité informace shrnuje článek s problematikou vnikání do uzavřených prostor.

V Rubrice OCHRANY OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ představí Institut ochrany obyvatelstva novou generaci ochranných prostředků pro dětskou populaci a HZS Jihočeského kraje multimediální učebny.

V INFORMACÍCH si můžete přečíst, kdo byl letos oceněn Zlatým záchranářským křížem za mimořádné činy spojené se záchranou života a komu byly rozdány skleněné hasičské přilby v anketě Hasič roku a Sportovec HZS ČR za rok 2017.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: A.L.L. production, s.r.o., P.O.Box 732, 111 21 Praha 1, tel. 840 30 60 90, e-mail: 112@predplatne.cz, www.predplatne.cz
 

Lenka NOVÁKOVÁ, MV-generální ředitelství HZS ČR    

vytisknout  e-mailem