Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v časopisu 112

V polovině měsíce září vychází deváté letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V úvodu zveřejňujeme obsáhlý rozhovor s náměstkem generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Milošem Svobodou, věnovaný zejména plnění úkolů v oblasti ochrany obyvatelstva v průběhu desetiletí existence HZS ČR v novém uspořádání.
 
V části zaměřené na POŽÁRNÍ OCHRANU analyzujeme zásah při likvidaci následků exploze a požáru v průmyslovém podniku v Otrokovicích a ve druhém dílu seriálu věnovanému požárnímu inženýrství se věnujeme zásadám zpracování kvalitativní analýzy při specifickém posouzení vysoce rizikových podmínek požární bezpečnosti.
 
V bloku IZS informujeme o průběhu mezinárodního cvičení DESTRUCTION 2010 zaměřeného na vyhledávání a záchranu osob ze zřícených budov a přinášíme zpravodajství z ničivých povodní, které postihly na počátku srpna severní Čechy, v němž se podrobněji zabýváme činností zasahujících složek IZS.
 
 Nácvik přípravy personálu zařízení CO, modernizace prvků varování a analýza rizik obvodu obce s rozšířenou působností jsou hlavními tématy částí časopisu věnovaných OCHRANĚ OBYVATELSTVA a KRIZOVÉMU ŘÍZENÍ.
 
V časopisu dále informujeme například o sněmu evropských hasičských škol nebo o jubilejním 10. celostátním hasičském festivalu dechových hudeb v Pelhřimově, jehož organizátoři připravili pro účastníky a návštěvníky skutečně originální překvapení.
 
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 
Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem