HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pražští profesionální hasiči provádí vlastní testování antigenními testy už od podzimu 2020

Od podzimu 2020 provádí HZS hl. m. Prahy vlastní antigenní testování svých příslušníků a zaměstnanců. Testování probíhá pravidelně buď z preventivních důvodů nebo po vyhodnocení trasování, které děláme při každém kontaktu s pozitivní osobou. Testuje se také po nahlášení příznaků od příslušníka či zaměstnance. 

IMG_1667.jpg

Vybrané skupiny, jako jsou operační středisko, chemická služba nebo velící důstojníci, jsou testováni v pravidelných intervalech, abychom minimalizovali riziko zavlečení a předešli případným personálním problémům na těchto oddělení. Zbytek výjezdové části podléhá důkladnému trasování a na jeho základě i testování příslušníků.

Po Vánocích proběhlo u pražských profesionálních hasičů masivní testování všech příslušníků a zaměstnanců. 

I díky systému vlastního testování u HZS hl. m. Prahy evidujeme v těchto dnech necelé tři desítky pozitivně testovaných příslušníků, což je méně než při jarní a podzimní vlně, kde jsme měli až 50 nakažených hasičů. 

Denně vyhodnocujeme nákazovou situaci a důsledně trasujeme všechny kontakty s pozitivními osobami. Na základě výsledků ihned přijímáme razantní opatření. 

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem