HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pracovníci polského operačního střediska hasičů absolvovali další stáž v Královéhradeckém kraji

Čtyři polští příslušníci absolvovali ve dnech 18. až 20. září 2018 výměnnou stáž, během které se seznámili s fungováním a činností Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. Výměnná stáž byla realizována v rámci česko-polského projektu Bezpečné pohraničí a jednalo se v pořadí už o šestou skupinu, která Královéhradecký kraj navštívila. 

logo ČR pl.jpgVýměnná stáž (4).JPGVýměnnou stáž začínají pracovníci polského OPIS vždy hned za hranicemi, na stanici HZS Náchod ve Velkém Poříčí. Zde jim byl představen územní odbor z hlediska spolupráce s polskými jednotkami, ale také proběhla prezentace zapojení Skalní záchranné služby do zásahové činnosti ve skalních oblastech v pohraničí. Polští hasiči měli také příležitost seznámit se s projektem nového výcvikového polygonu pro výcvik záchrany ve výškách a nad volnou hloubkou při Učilišti požární ochrany, jehož výstavba je v plném proudu.

Druhý den strávili polští pracovníci nejprve v prostorách krajského operačního a informačního střediska v Hradci Králové, kde poznali a sami si vyzkoušeli fungování operačního řízení u Hasičského záchranného sboru České republiky. Zároveň jim bylo představeno také sousední operační středisko Zdravotnického záchranné služby Královéhradeckého kraje.

Návštěvu v Královéhradeckém kraji zakončili pracovníci polského OPIS na územním odboru Rychnov nad Kněžnou, kde se seznámili s oblastí spolupráce s polskými jednotkami v rychnovském okrese. 

Během třídenní stáže si polští kolegové z KP PSP v Strzelinie, Bolesławcu, Zgorzelcu a Lubaniu  prohlédli také stanice HZS ve Velkém Poříčí, Hradci Králové (CPS U Přívozu) a v Rychnově nad Kněžnou.  

Výměnné stáže pracovníků OPIS jsou realizovány díky společnému česko-polskému projektu Bezpečné pohraničí. V Královéhradeckém kraji takto absolvovalo třídenní stáž už šest skupin polských zástupců.  

Polské hasiče zachytila při návštěvě na krajském operačním a informačním středisku také Česká televize. Podívejte se na reportáž.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Výměnná stáž  (1)

Výměnná stáž (1) 

Detailní náhled

Výměnná stáž  (2)

Výměnná stáž (2) 

Detailní náhled

Výměnná stáž  (3)

Výměnná stáž (3) 

Detailní náhled

Výměnná stáž  (4)

Výměnná stáž (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem