Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozvánka na tiskovou konferenci ke cvičení ZÓNA 2015

18. 9. 2015 (Nicole Zaoralová) - V pondělí 21. září 2015 proběhne od 10,00 hodin v budově MV- generálního ředitelství HZS ČR, Kloknerova 26, Praha 4, tisková konference, která má za cíl seznámit novináře s plánovaným cvičením ZÓNA 2015, které začíná 22. září 2015. 

Kromě představení Plánu provedení cvičení ZÓNA 2015 a časového harmonogramu cvičení, budou představeny také činnosti, které budou jednotlivé cvičící subjekty procvičovat a ukázky, na které bude možné se během cvičení podívat. Zástupci státních orgánů a organizací zapojených do cvičení budou na tiskové konferenci také odpovídat na jednotlivé dotazy.
 
Hlavním tématem cvičení je prověřit činnost ústředních správních úřadů, správních úřadů Jihočeského kraje, složek integrovaného záchranného systému a dalších subjektů při řešení mimořádné události vzniklé v souvislosti se simulovanou havárií na Jaderné elektrárně Temelín.
 
Cvičení bude probíhat od 08.00 hod 22. září 2015 do cca 12.00 hod 24. září 2015.
 
Cvičení řídí brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba, generální ředitel HZS ČR, jeho zástupci jsou
Ing. Dana Drábová, předsedkyně SÚJB a brig. gen. Ing. Petr Mikulenka, zástupce náčelníka Generálního štábu AČR - ředitel Společného operačního centra MO.
 
Cvičení je unikátní velkým množstvím cvičících složek. Počínaje Státním úřadem pro jadernou bezpečnost, Ministerstvem obrany, Ministerstvem vnitra přes Úřad vlády ČR, Kancelář prezidenta republiky, ČEZ, Český hydrometeorologický ústav, Správu státních hmotných rezerv, Armádu ČR, Policii ČR a Hasičský záchranný sbor ČR. Vzhledem k tomu, že k řešení radiační havárie je nutná spolupráce ústřední i krajské úrovně řízení, Do cvičení jsou zapojeny ministerstva a ústřední správní úřady orgány a organizace Jihočeského kraje včetně složek IZS, které budou vybrané činnosti provádět reálně. Celkem se do cvičení zapojí více než tisícovka účastníků.
 
Na tiskovou konferenci je nutná akreditace na níže uvedený kontakt.
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail:nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem