HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozvánka na odborné školení

Nové defibrilátory do vozů HZS Jihočeského kraje.  

Vážené redaktorky, vážení redaktoři,
 
dovolte mi pozvat Vás ve čtvrtek 24. ledna 2013 v 10 hodin do zasedací místnosti budovy „A“ krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, kde proběhne odborné školení hasičů HZS Jihočeského kraje v používání defibrilátorů.
 
Budoucí obsluhu defibrilátorů proškolí zdravotničtí odborníci ze Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje v rámci dlouhodobé spolupráce.
Školení ze zúčastní a na Vaše dotazy odpoví ředitel HZS Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomír Bureš a ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje MUDr. Marek Slabý.
 
Defibrilátor vyhodnocuje srdeční činnost, diagnostikuje život ohrožující srdeční arytmii, s využitím defibrilačních výbojů zachraňuje životy při náhlé srdeční zástavě. Defibrilátory jsou potřebné okamžitě při nehodách třeba na silnicích nebo u průmyslových havárií. V současné době je nemají výhradně zdravotničtí záchranáři nebo osádky sanitek, ale také dopravní policisté nebo profesionální hasiči.
Proto i Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje zrealizoval myšlenku, že defibrilátory umístí i do svých výjezdových vozidel. Díky defibrilátorům tak mohou hasiči poskytnout rychlou první pomoc pacientům, než si je převezme zdravotnická služba.
 
V případě, že přijmete naši pozvánku, potvrďte, prosím, Vaši účast na moji adresu (vendula.mateju@jck.izscr.cz). Občerstvení zajištěno.
 

vytisknout  e-mailem