HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozor při uzení masa

(31.12.2019) Již třetí požár udírny a blízkého okolí evidují hasiči ve Zlínském kraji během posledního měsíce roku 2019. 

Opět nedbalostní jednání při uzení maso bylo příčinou nočního požáru, který dnes v noci likvidovali hasiči ze stanice Uherský Brod a Uherské Hradiště a dobrovolné jednotky z Dolního Němčí a Vlčnova. Postupně se jednotky okolo jedné hodiny noční sjely u hořící dílny v Dolním Němčí na Uherskohradišťsku. Součástí dílny s garáží byla i udírna, kde došlo k požáru, který se postupně šířil do střešních prostor objektu, ve kterém bylo uskladněno seno.

Hasiči k likvidaci požáru použili dva vysokotlaké proudy vody a tři C proudy hasební vody. Po lokalizaci požáru hasiči postupně vyklízeli podkroví objektu a dohašovali drobná ohniska. Likvidaci požáru vyhlásil velitel zásahu krátce před třetí hodinou ranní. Poté se jednotky začaly postupně vracet na své základny. Na místě na dohlídku zůstali jen místní dobrovolní hasiči.

Vyšetřovatel příčin požárů stanovil příčinu vzniku požáru jako nedbalostní jednání při uzení a škodu vyčíslil na sto tisíc korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem