HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požáry trávy v kraji, žena uvízlá na balkonu v Ústí nad Labem, požár kůlny se dřevem ve Františkově nad Ploučnicí.

Během včerejšího odpoledne a večera vyjížděli hasičské jednotky v Ústeckém kraji k 11 požárům trávy a dalších porostů. 

ilustrační požár trávy.jpgilustrační požár trávy.jpg
12. března 2014
Požáry trávy
Od včerejších 11:41 do 19:32 vyjely hasičské jednotky v Ústeckém kraji k 11 požárům trávy způsobeným nedbalostí při zacházením s otevřeným ohněm nebo pravděpodobně přímo nezákonným plošným vypalováním travních porostů. Hasiči se místy potýkali i s požáry trávy na ploše100 x100 metrů. V okresu Chomutov hořela suchá tráva v Radonicích a pole v Černovicích. V okresu Děčín se vymkl kontrole ohýnek v Děčíně – Václavově. V okresu Litoměřice hořel tráva v Křešicích, Lovečkovicích a Bohušovicích. V okresu Louny hořel balík slámy v Liběšovicích a tráva v Hořenci. V okresu Most hořela tráva a lesní školka v Meziboří a tráva na staré cyklostezce v Litvínově. V okresu Teplice hořel travní porost v Krupce a v Bohosudově, v Krupce na ploše 100x100m. V okresu Ústí nad Labem hořela tráva na ploše 100x100m v Ústí nad Labem – Neštěmicích.
Plošné vypalování staré trávy i ostatních porostů je zákonem o požární ochraně zakázáno.Fyzické osobě, která vypaluje posrosty, lze uložit pokutu do výše 25 tisíc Kč.  
Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 3.jpgPožár kůlny Františkov n. Ploučnicí 3.jpg
Územní odbor Ústí nad Labem
Člověk na balkonu
11.3. 16:51 Jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem vyjela na žádost Policie ČR do Gagarinovy ulice v Ústí nad Labem, kde byla žena zabouchnutá malým dítětem na balkonu. Hasičský lezec slanil ze střechy na balkon a dveře otevřel. Žena i dítě byly v pořádku.
Územní odbor Děčín
Požár kůlny
11.3. 13:06 Na linku tísňového volání byl oznámen požár kůlny se dřevem ve Františkově nad Ploučnicí. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Děčín a dobrovolná jednotka z Benešova nad Ploučnicí. Hasiči zasahovali jední vodním proudem a plameny rychle dostali pod kontrolu. Vodu na doplňování do cisteren vedli z nedaleké řeky. Přitom museli podkopat železniční koleje a protáhnout otvorem hadici tak, aby nedošlo k přerušení provozu na železnici. Požár byl lokalizován v 13:24 a zlikvidován v 15:17. Vyšetřováním bylo zjištěno, že požár vznikl technickou závadou na elektroinstalaci v kůlně. Výše škody byla předběžně odhadnuta na 25 tis. Kč.
Foto: Miroslav Svoboda HZS ÚK
Odkazy do noveho okna

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 1

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 1 

Detailní náhled

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 2

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 2 

Detailní náhled

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 3

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 3 

Detailní náhled

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 4

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 4 

Detailní náhled

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 5

Požár kůlny Františkov n. Ploučnicí 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem