HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zničil téměř celý byt. Aktualizace

(25.11.2019) Kouř vycházející z bytu ve třetím patře druhého segmentu na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně vyděsil krátce před jednou hodinou odpolední okolní obyvatele. 

Ihned po oznámení na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolní hasiči statutárního města Zlína. Požár hasiči zlikvidovali během pár minut s pomocí jednoho C proudu vody. Zásah komplikoval hustý kouř, který se nacházel nejen v zasaženém bytě, ale i na chodbě třetího patra.

V době zásahu hasičů se v bytě nikdo nenacházel. Kouře, který se linul po chodbě domu, se nadýchala jedna žena. Ta skončila v péči záchranářů. Po uhašení požáru hasiči odvětrávali byt a společné prostory domu za použití přetlakové ventilace.


Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru. Požárem byl zničen téměř celý byt. Výše škody zatím stanovena nebyla.

Aktualizace:

Vyšetřovatel hasičů ve společném šetření s Policií ČR stanovil příčinu požáru jako nedbalostní jednání při použití otevřeného ohně. Škoda byla vyčíslena na devět set tisíc korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem