HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zničil podkroví a střechu domu, škoda se odhaduje na milion korun

Šest hasičských jednotek likvidovalo včera 17. května 2012 odpoledne požár rodinného domu v obci Byzhradec na Rychnovsku.  

 
Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 14:18 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky, hasiči HZS podniku Škoda Kvasiny, dobrovolní hasiči z Byzhradce, Trnova a Solnice.
Při příjezdu první jednotky na místo hořelo podkroví a střecha rodinného domu. Velitel zásahu byl informován, že by se uvnitř mohl nacházet devětatřicetiletý majitel domu. Hasiči současně s hašením požáru provedli i průzkum domu a nikoho nenašli. Požár se jim podařilo lokalizovat v 15:12 hodin. Následně museli rozebrat zničenou konstrukci střechy a dohasit ohniska. Dohašování a likvidace požáru trvala až do nočních hodin a dnes kolem jedné hodiny ráno byl požár uhašen.
Celé odpoledne a večer probíhalo pátrání po majiteli domu, jehož osobní věci se našli o několik stovek metrů dál od domu. Policie ČR nasadila do pátrání také policejní psy. Majitele se podařilo najít až ve večerních hodinách v obci Černíkovice. Při zásahu nebyl nikdo zraněn, pouze matka majitele domu utrpěla psychický šok a byla ošetřena záchrannou službou.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun.

Odkazy do noveho okna

12-05-17Byzhradec1

12-05-17Byzhradec1 

Detailní náhled

12-05-17Byzhradec2

12-05-17Byzhradec2 

Detailní náhled

12-05-17Byzhradec3

12-05-17Byzhradec3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem