HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zničil další zahradní chatku.

Tři jednotky hasičů zasahovaly od 03:48 hodin na místě požáru v zahrádkářské kolonii v okrajové části Hulína na Kroměřížsku. 

K dalšímu požáru chatky v zahrádkářské kolonii poblíž komunikace z Hulína směrem na Záhlinice byly dnes v 03:30 hodin vyslány jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Kroměříže a Hulína.
 
Jako první dorazili na místo kroměřížští profesionálové bezprostředně následovaní místní dobrovolnou jednotkou. Do několika minut se k nim připojili i dobrovolní hasiči z Kroměříže.
 
Zahradní chatka o půdorysu asi 5x2 metru byla v době příjezdu hasičů zcela zachvácena plameny. Její interiér byl požárem zničen a došlo k propadnutí střešní konstrukce. I přes komplikace s dostupností místa, dostali hasiči do dvanácti minut požár pod svou kontrolu. Současně s hasebními pracemi prováděli rozebírání zuhelnatělých konstrukcí objektu a dohašování jednotlivých ložisek hoření. V 05:12 hodin byla velitelem zásahu ohlášena celková likvidace události.
 
Svou činnost na místě události zahájili také vyšetřovatelé hasičů a policistů. Příčina vzniku požáru a výše způsobené škody budou předmětem jejich dalšího šetření. 
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem