HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zemědělské usedlosti v Jankově na Pelhřimovsku hasilo pět jednotek hasičů

Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo ve středu 2. ledna 2013 u požáru střechy a podkroví zemědělské usedlosti v obci Jankov na Pelhřimovsku. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 400 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.  

Požár byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen v 18:40 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Jankova, Hojkova, Opatova a Nového Rychnova. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.
 
Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že je požárem zasažena střecha a půdní prostor jednopodlažní zemědělské usedlosti. Na likvidaci požáru jednotky nasadily několik vodních proudů. V době vzniku požáru nebyl nikdo uvnitř objektu. Po hodině intenzivního hašení se jednotkám podařilo požár lokalizovat. Plameny poškodily i štítovou zeď a krov střechy sousedního rodinného domu.
 
Hasiči provedli uhašení jednotlivých ohnisek a požárem zasažené konstrukce objektu rozebrali. Další možná skrytá ohniska byla vyloučena termokamerou.
 
Dohled nad požářištěm prováděla do dnešních dopoledních hodin místní jednotka sboru dobrovolných hasičů.
 
Prvotní odhad škody hovoří o částce 400 tisíc korun. Proč začala usedlost hořet nyní zjišťují naši vyšetřovatelé. Prověřována je i verze, že požár mohl být založen úmyslně.

Jankov1.JPG

Jankov2.JPG

Jankov3.JPG

Jankov5.JPG

Jankov6.JPG

vytisknout  e-mailem