HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zcela zničil stodolu v Chyňavě

V pondělí 2. prosince krátce po dvaadvacáté hodině přijalo operační středisko středočeských hasičů oznámení o požáru samostatně stojící stodoly v Chyňavě na Berounsku. 

Už při prvotním ohlášení bylo uvedeno, že stodola o půdorysu 6x10 metrů je celá v plamenech. Proto operační důstojník vyslal na místo profesionální hasiče ze stanice Beroun a dobrovolné hasiče obcí Chyňava, Lhota, Železná a Hýskov.

Po příjezdu k události bylo průzkumem zjištěno, že kromě stodoly požár zachvátil také osobní automobily, které byly zaparkované uvnitř. Oheň poničil pět vozidel, jedno hasiči v průběhu zásahu vytlačili mimo objekt. Postupně bylo k likvidaci nasazeno pět D proudů, jeden monitor a také hasicí hřeb, na dohašení osobních automobilů pak hasiči použili speciální pěnotvorné zařízení PRO/pak. Jednotky tak ke zdolání požáru využily téměř všechny prostředky k hašení, které měly na místě.

         

Těsně před třiadvacátou hodinou nahlásil velitel zásahu lokalizaci – oheň byl pod kontrolou a dále se nešířil. Místní jednotce Chyňava byla nařízena do rána dohlídka nad požářištěm, ostatní jednotky se postupně vrátily na své základny. Škoda i příčina vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření, které pokračovalo v úterý dopoledne.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem