HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zcela zachvátil dům v Tištíně, Prostějovsko a požár s úmrtím v Prostějově.

Pět jednotek hasičů aktuálně zasahuje u požáru domu v Městysu Tištín na Prostějovsku, pomezí našeho kraje v těsném sousedství krajů Zlínského a Jihomoravského. Informaci o požáru převzala linka tísňové pomoci HZS Olomouckého kraje krátce po čtvrté hodině ranní ve středu 30.11.2016.  

K místu operační středisko vyslalo z řad profesionálních hasičů jednotky požárních stanic Kojetín a Přerov, návazně na to také místní dobrovolné hasiče Tištín, Němčice nad Hanou a Nezamyslice. První ze zasahujících dobrovolných jednotek vzápětí potvrdila zasažení celého objektu s hrozícím nebezpečím možného zahoření i na okolní domy. Hasiči v prvotní fázi zabezpečili ve spolupráci s hotovostní službou energetiků odpojení přívodu elektrického proudu, taktéž zabezpečili ochranu dalších potencionálně ohrožených přilehlých domů. Dle informací z místa události je objekt prázdný a naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob.

V tuto chvíli na místě stále zasahujeme a případné podrobnosti aktualizujeme v tiskové zprávě. Prozatím není známa příčina vzniku ani výše vzniklých škod. Foto budek k tiskové zprávě rovněž doplněno.

Požár Prostějov – nalezení ostatků lidského těla. ( souhrnná zpráva za HZS i ZZS OK ) 

Na Prostějovsku se během nočních hodin nejedná o jediný požár. V Prostějově na ulici Sladkovská došlo během nočních hodin k zahoření odpadu v jednom z objektů. Hasiči během hasebních prací nalezli ostatky lidského těla postiženého požárem. O události uvědomili ostatní složky IZS, další okolnosti šetří Policie ČR a k místu z důvodu ohledání a potvrzení úmrtí lékařem byla přivolána ZZS z výjezdového stanoviště v Prostějově.

FOTO k události v Prostějově.

Zdeněk Hošák - HZS Olomouckého kraje

Odkazy do noveho okna

pozar_sladkovskeho_prostejov

pozar_sladkovskeho_prostejov 

Detailní náhled

pozar_sladkovskeho_prostejov_2

pozar_sladkovskeho_prostejov_2 

Detailní náhled

požár TIštín

požár TIštín 

Detailní náhled

požár TIštín

požár TIštín 

Detailní náhled

požár TIštín

požár TIštín 

Detailní náhled

požár TIštín

požár TIštín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem