HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár ve výduti železničního mostu v Zábřehu

Požár ve výduti mostu likvidovali hasiči ze Zábřehu. 

Ve středu 20. května 2012 byl v 6:15 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár ve výduti železničního mostu v Zábřehu na ulici U Sázavy. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Zábřehu a hasiči SŽDC (Správy železniční dopravní cesty) Česká Třebová. Oznamovatel při hlášení nevěděl, zda se ve výduti nenachází osoby.

Po příjezdu a provedeném průzkumu hasiči zjistili, že se uvnitř mostní konstrukce žádné osoby nenachází. Plameny vycházely zespodu mostní konstrukce a zachvátily odpad (plastové lahve, staré hadry apod.). Na uhašení použili hasiči jeden proud vody a pomocí přetlakové ventilace prostor odvětrali. Po zlikvidování ohně provedli hasiči další průzkum a v 8:01 hodin hlásili z místa likvidaci. Doprava na železniční trati byla na 20 minut zastavena (po dobu likvidace požáru).

Na místo se dostavil elektrikář a statik, aby rozhodli o poškození mostu. Profesionální hasiči ze Zábřehu předali místo události kolegům z SŽDC, kteří mají hlídat mostní konstrukci do úplného vychladnutí, vyklidit konstrukci, zajistit místo proti vstupu osob a další případná opatření po kontrole elektrikářem a statikem.

Výše škody je zatím předmětem šetření, příčinou vzniku požáru bylo jednání neznámé osoby.

 

Autor:

por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

P_zabreh_20-6-2012

P_zabreh_20-6-2012 

Detailní náhled

P_zabreh_20-6-2012

P_zabreh_20-6-2012 

Detailní náhled

P_zabreh_20-6-2012

P_zabreh_20-6-2012 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem