HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v sušičce pilin způsobil milionovou škodu

V pátek 5. dubna krátce po třinácté hodině zpozorovali pracovníci sušárny ve firmě na výrobu pelet a sušení pilin v Březnici na Příbramsku požár izolace ve filtrech v hale o půdorysu 30x20 metrů. 

Operační středisko středočeských hasičů vyslalo k události profesionální jednotku ze stanice Příbram a dobrovolné jednotky obcí Chrást, Rožmitál pod Třemšínem a Březnice. Po příjezdu na místo jednotky potvrdily, že jde o požár v technologii sušárny. Na zdolání plamenů hasiči nasadili jeden vysokotlaký proud uvnitř budovy a dále jeden C proud z vnější části objektu. Z důvodu prohořívání izolace bylo nezbytné rozebrat konstrukci a dohasit všechna ohniska.

Před půl čtvrtou byla nahlášena lokalizace, požár se už nešířil a hasiči vyhledávali další skrytá ohniska, aby nedošlo k opětnému vznícení filtrace a k ještě větším škodám. Kolem čtvrté hodiny velitel zásahu oznámil, že požár byl zcela zlikvidován.

Z důvodu zachování akceschopnosti v Příbrami byla na zálohu na svou vlastní zbrojnici povolána dobrovolná jednotka Příbram – Březové Hory. Okolo páté hodiny se všechny jednotky vrátily na své základny.

Škoda byla odhadnuta majitelem na jeden milion korun. Včasným zásahem hasiči uchránili majetek za 80 milionů. Příčinou vzniku požáru bylo podle hasičského vyšetřovatele vznícení pilin v sušičce.

por. Bc. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem