HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v průmyslovém objektu v Zákupech

Včera ve 21:37 hodin přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje informaci o požáru v průmyslovém objektu v Zákupech, části Nové Zákupy. Operační důstojník na místo povolal jednotky z druhého stupně požárního poplachu. 

Jednalo se o požár vzduchotechniky, který se částečně rozšířil na sendvičovou střešní konstrukci haly, kde zasáhl plochu přibližně 10x10 metrů. Velitel zásahu nahlásil lokalizaci již ve 22:02 hodin a pro úplnou likvidaci vnější zásahovou cestou nasadil výškovou techniku. Hasiči postupně rozebírali střešní plášť a vyhledávali skrytá ohniska. Likvidace požáru nastala v 00:37 hodin.

Při zásahu se jedna osoba nadýchala kouře a byla předána do péče ZZS LK.

Příčina vzniku je v šetření vyšetřovatelů příčin požárů. Předběžná výše škody činí 100 000 Kč a uchráněné hodnoty jsou 50 000 000 Kč.

Na místě zasahovaly jednotky ze stanice HZS Česká Lípa a jednotky SDH obcí Zákupy, Česká Lípa – Dobranov, Mimoň, Brniště, Česká Lípa, Nový Bor, Stráž pod Ralskem a Sloup v Čechách.

npor. David Kořínek, DiS., zastupující tiskový mluvčí

Foto: HZS Libereckého kraje

Likvidace požáru střechy haly v ZákupechLikvidace požáru střechy haly v ZákupechLikvidace požáru střechy haly v ZákupechLikvidace požáru střechy haly v ZákupechLikvidace požáru střechy haly v ZákupechLikvidace požáru střechy haly v ZákupechNasazení výškové techniky u požáru střechy haly v ZákupechNasazení výškové techniky u požáru střechy haly v Zákupech

vytisknout  e-mailem