HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v obci Libuň na Jičínsku si vyžádal jednu oběť

Libuň - požár - 25. 1. 19:45

Pět jednotek hasičů bylo vysláno k ohlášenému požáru v rodinném domě v obci Libuň. Průzkumem objektu hasiči zjistili, že došlo k požáru v jedné z místností. Bohužel si událost vyžádala jednu oběť, na místě byl nalezen člověk bez známek života. Další obyvatel domu byl nalezen u sousedů nezraněn, přes starostu obce mu bylo zajištěno náhradní ubytování.

Jednotky prováděly hasební práce uvnitř domu, lokalizaci hlásil velitel zásahu po 21. hodině. Dále pracovali hasiči na dohašování, museli prořezávat stropy, aby odhalili případná skrytá ohniska. Požár byl zlikvidován kolem 23:30 hod. Na místě byli přítomni také vyšetřovatelé hasičů a policistů, kteří se zabývají zjištěním příčiny vzniku požáru a výše škody. Jednotky se vracely na své základny kolem půlnoci, místní dobrovolná jednotka zůstala na dohlídku nad požářištěm.

U požáru zasahovali profesionální hasiči z Jičína, JSDH Železnice a Libuň, v rámci mezikrajské výpomoci byly na místo vyžádány jednotky sboru dobrovolných hasičů z Lomnice nad Popelkou a Rovenska pod Troskami z Libereckého kraje. JSDH Jičín držela zálohu na stanici.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Libuň

P Libuň 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem