HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v mladoboleslavském marketu

V sobotu 28. prosince krátce po páté hodině ranní byl na operační středisko středočeských hasičů prostřednictvím dispečinku pultu centrální ochrany nahlášen požár v jednom z mladoboleslavských marketů v nákupní zóně v jihovýchodní části města. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče z Mladé Boleslavi a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Mladá Boleslav – Podlázky a Kosmonosy.

Po příjezdu na místo bylo průzkumem objeveno plamenné hoření v prostoru prodejny, kde byly prosklené lednice se zbožím. Hasiči zasahovali v dýchací technice vysokotlakým vodním proudem. Ve tři čtvrtě na šest byla velitelem nahlášena lokalizace, požár byl pod kontrolou a dále se nešířil. Celý prostor prodejny byl silně zakouřen a k jeho odvětrání použily jednotky přetlakový ventilátor Papin.

Plamenným hořením byla zasažena pouze malá část obchodu, zplodiny hoření však poničily a zasáhly celý objekt včetně skladovacích prostor. O události proto byli informováni také pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Na místo byli přizváni odborníci z Technického ústavu požární ochrany Praha, aby společně s hasičským vyšetřovatelem stanovili přesnou příčinu požáru. Ve spolupráci se zástupcem obchodního řetězce bude stanovena i výše škody, která se podle předběžných odhadů bude pohybovat v řádu milionů korun.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem