HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v lesním nepřístupném terénu Broumovských stěn

V Královéhradeckém kraji jsou místa, kam se se zásahovou technikou nemáme šanci dostat. Pak už je to jen na hasičích. To byl příklad i včerejšího požáru v lesním porostu v Broumovských stěnách. Jednotky musely táhnout vedení asi 300 metrů do ostrého stoupání skrze lesní porost, houštiny a kamení.

Božanov – požár – 25. 8. 17:12

Šest hasičských jednotek bylo zalarmováno kvůli ohlášenému požáru v lesním porostu v katastru obce Božanov v lokalitě Broumovských stěn. Hořelo ve velmi těžko přístupném terénu. Hasiči se dostali se zásahovou technikou nedaleko rozcestí Machovský kříž a odtud museli táhnout vedení asi 300 metrů do ostrého stoupání skrze lesní porost, houštiny a kamení. Hořelo na ploše asi 25x30 m. Po téměř třech hodinách se podařilo jednotkám požár lokalizovat a po 20. hodině byl zásah přerušen. Na místo události vyjeli hasiči opět následující den ve čtvrtek po 6. hodině ráno, aby doutnající místa dohasili.

Požářiště ohledával vyšetřovatel hasičů, který odhadl, že požár způsobil škodu asi 20 tisíc korun, podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi 100 tisíc korun. V takto těžko přístupném terénu neprobíhala žádná lesní těžba, proto se jako nejpravděpodobnější příčina jeví nedbalostní jednání nezjištěné osoby.

Ve středu večer zasahovali na místě profesionální hasiči z Broumova a dobrovolné jednotky z Meziměstí, Broumova, Machova a Božanova, ve čtvrtek 26. 8. 2021 ráno se k profesionální jednotce z Broumova přidali také hasiči ze stanice Náchod.

Odkazy do noveho okna

P Božanov (1)

P Božanov (1) 

Detailní náhled

P Božanov (2)

P Božanov (2) 

Detailní náhled

P Božanov (3)

P Božanov (3) 

Detailní náhled

P Božanov (4)

P Božanov (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem