HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v Kunkovicích zničil střechu rodinného domu

(13.09.2022) Hrozí její zřícení. 

Krátce po poledni byl dnes nahlášen požár rodinného domu v obci Kunkovice na Kroměřížsku. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanic Morkovice-Slížany, Kroměříž a Uherské Hradiště a dobrovolné jednotky ze Střílek, Koryčan, Morkovic-Slížan, Roštína, Bučovic a Litenčic. Byl tak vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Již z dálky byl vidět kouř linoucí se z rodinného domu. Po průzkumu zakázal velitel vstup do objektu, protože hrozil pád střechy. Hašení proto probíhá z vnější strany objektu i za využití zařízení COBRA.

Na místě se nacházela žena, obyvatelka domu, s malým dítětem, která nebyla při požáru zraněna. Hasiči jí prostřednictvím člena PIT týmu poskytli první psychologickou pomoc.

Nyní probíhá postupné rozebírání střešní konstrukce a dohašování skrytých ohnisek. Po příjezdu speciální techniky ze Záchranného útvaru v Hlučíně bude postupně celá střecha stržena.

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který bude samotné ohledání provádět zítra ve spolupráci s Technickým ústavem požární ochrany z Prahy.

Lze předpokládat, že zásah hasičů potrvá do pozdních nočních hodin.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

1.jpeg
 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem