HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v Českých Velenicích způsobil škodu za deset miliónů

Jednotky ve druhém stupni požárního poplachu byly v pátek 7. října krátce před půlnocí vyslány do firmy v Českých Velenicích k ohlášenému požáru. 

K požáru ve výrobní hale firmy byli v 23:21 hodin vysláni profesionální hasiči ze stanic Třeboň a Trhové Sviny. Poplach byl vyhlášen pro jednotky SDH obcí Suchdol nad Lužnicí, České Velenice, Rapšach, Nové Hrady a Údolí u Nových Hradů.
První jednotky, které provedly průzkum, zjistily, že se jedná o požár dvou elektrorozvaděčů. Hasiči nalezli doutnající kabely. Ihned odpojili objekt a výrobu od přívodu elektrické energie. Požár jednotky dostaly pod kontrolu po několika minutách, již v 23:48 hodin velitel zásahu hlásil lokalizaci požáru. Proto byly jednotky SDH obcí Rapšach, Nové Hrady a Údolí u Nových Hradů ještě během jízdy k zásahu vráceny na základny, z místa požáru odjela také ještě před půlnocí profesionální jednotka z Trhových Svinů a po půlnoci dobrovolná suchdolská jednotka.
Hasiči uhasili požár v kabelovém tunelu, úplná likvidace požáru nastala v 1:30 hodin. Ještě před příjezdem hasičů se z výrobní haly evakuovalo 64 osob. Nemáme informace, že by byl někdo zraněn. Po ukončení zásahu na požářišti zůstala do ranních hodin místní velenická dobrovolná jednotka.
Požár způsobil škodu za 10 000 000,- s tím, že hlavní část škody je na zastavení výroby. Příčina vzniku požáru je v šetření, pracujeme s variantou technické závady.

Odkazy do noveho okna

Požár elektrorozvaděčů, České Velenice - 7. 10. 2022 (4)

Požár elektrorozvaděčů, České Velenice -... 

Detailní náhled

Požár elektrorozvaděčů, České Velenice - 7. 10. 2022 (3)

Požár elektrorozvaděčů, České Velenice -... 

Detailní náhled

Požár elektrorozvaděčů, České Velenice - 7. 10. 2022 (2)

Požár elektrorozvaděčů, České Velenice -... 

Detailní náhled

Požár elektrorozvaděčů, České Velenice - 7. 10. 2022 (1)

Požár elektrorozvaděčů, České Velenice -... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem