HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár uskladněného dřeva u chaty nedaleko obce Spytihněv

Přibližně hodinu po půlnoci byly vyslány 4 jednotky hasičů k požáru chatky na samotě v obci Spytihněv na Zlínsku. Ke zranění naštěstí nedošlo. 

V 1:17 hodin přijalo operační středisko HZS kraje informaci o požáru chatky na samotě nedaleko obce Spytihněv. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice, postupně posílená o dobrovolné jednotky obcí Babice, Spytihněv a Napajedla.
 
Jako první na místo dorazili hasiči z Otrokovic Po provedení průzkumu bylo velitelem zásahu upřesněno, že se jedná o požár uskladněného dřeva v těsné blízkosti chaty. Špatný přístup techniky k místu události však částečně komplikoval hasební zásah. Jednotky tak na pokyn velitele vytvořily 1 proud za využití plovoucího čerpadla, kterým se podařilo požár do čtyřiceti minut celkově zlikvidovat. Díky rychlému zásahu tak hasiči zabránili přenosu požáru na vnitřní část přilehlé chatky, ve které se v době vzniku nacházely 4 osoby. 
 
Vyšetřovatel hasičů na místě postupně vyloučil z možných příčin vzniku požáru jak technickou závadu, tak i úmysl neznámé osoby. Nadále jako možná příčina zůstává nedbalostní jednání. Škoda, způsobená požárem, se vyšplhala na 30 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit další hodnoty ve výši 500 tisíc korun.
 
 

Autor:              kpt. Ing. Pavel Řezníček         HZS Zlínského kraje

           

vytisknout  e-mailem