HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár střelnice s pneumatikami a dalším vybavením v Třinci

Až sedm jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 17.10.2019 odpoledne v Třinci-Starém Městě (okres Frýdek-Místek) u požáru v areálu střelnice, kde hořela až třímetrová zábrana z pneumatik, oplocení, terče a další vybavení střelnice, také dřeviny, a to zhruba na ploše 50 x 30 metrů. Nikdo nebyl zraněn, prvotní velmi hrubý nástřel škody hovoří zhruba o částce 300 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Na požár upozornil svědky silný černý dým, stoupající vzhůru a viditelný v širokém okolí, který se valil z hradby použitých pneumatik, využívaných jako zábrana před nežádoucím odletem kulek a dalšího střeliva. Základna této hromady, vysoké tři metry, měla 30 x 5 metrů. Operační středisko hasičů bylo o této události informováno půl hodiny po čtvrtečním poledni.

Do Třince ihned vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) - ze stanic Třinec, Frýdek-Místek a Nošovice, odkud přijel kombinovaný hasicí automobil. Společně s nimi zde zasahovaly tři jednotky dobrovolných hasičů - Třinec-Guty, Třinec-Dolní Líštná a Jablunkov, na pomoc přijela také podniková jednotka hasičů nedalekých Třineckých železáren.

Hasiči používali k hašení pěnu a čtyři proudy C. Oheň dostali pod kontrolu za necelou půlhodinu (26 minut). Několik desítek minut jim zabralo dohašování s rozebíráním hradby pneumatik. O události mj. informovali třineckou primátorku i s tím, že životní prostředí nebylo ohroženo.

Odkazy do noveho okna

pozarstrelniceTrinec (1)

pozarstrelniceTrinec (1) 

Detailní náhled

pozarstrelniceTrinec (2)

pozarstrelniceTrinec (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem