HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár střechy rodinného domu a požár autovraku, události, ke kterým byli o víkendu hasiči vysláni

V neděli 20. září krátce před jednou hodinou ranní vyjelo šest jednotek požární ochrany k požáru střechy rodinného domu v obci Tanvald (Šumburk nad Desnou). Na jeho likvidaci hasiči nasadili postupně dva vodní proudy. Do zásahu byla zapojena také CCS Cobra (Cold Cut Systém). Jde o techniku řezání pomocí vodního paprsku, který rozprašuje vodu a vytváří velmi jemnou vodní mlhu. Ta má schopnost zchlazovat prostor požáru a hasit. 

Lokalizaci hasiči hlásili po hodině od nahlášení události. Požár se podařilo zlikvidovat před půl čtvrtou hodinou ranní. V době požáru se uvnitř domu nenacházela žádná osoba, událost se obešla bez zranění. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Výše škody byla stanovena na 600 tis. Kč a uchránit se podařilo majetek v hodnotě 4 mil. Kč.  Na místě byla ponechána místní dobrovolná jednotka na dohlídku a poté místo hasiči protokolárně předali majiteli. Na místě zasahovaly profesionální jednotky ze stanice Jablonec nad Nisou, stanice Tanvald. Dále pak JSDH Desná, JSDH Velké Hamry – Velké Hamry I, JSDH Tanvald – Tanvald Šumburk, JSDH Tanvald – Horní Tanvald.

To však nebyl jediný požár, ke kterému byli hasiči o víkendu vysláni. V neděli 20. září ve 21:30 hodin byli Krajským operační a informačním střediskem HZS Libereckého kraje vysláni do Nového Města pod Smrkem k požáru dřevěné garáže na zahradě rodinného domu.  Uvnitř se nacházel starý autovrak. V tomto případě se podařilo požár lokalizovat půl hodiny od nahlášení a zlikvidovat za další půl hodinu. Škoda této události byla vyčíslena na 10.000 Kč. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Raspenavy spolu s JSDH Nové Město pod Smrkem.

Autor: por. Bc. Lucie Hložková

FOTO: HZS Libereckého kraje

požár střechy RD Tanvald (Šumburk n. D.)požár střechy RD Tanvald (Šumburk n. D.)

požár garáže Nové Město p. S.požár garáže Nové Město p. S.

vytisknout  e-mailem