HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár stodoly v obci Snopoušovy

Stodola shořela celá. Hasiči uchránili hodnoty ve výši 2 milionů korun. 

Dne 19. února 2012 v 17:37 nahlásila žena, že na návsi v obci Snopoušovy šlehající plameny ze střechy statku. Operační středisko na místo vyslalo
Požár stodoly v obci SnopoušovyFotogalerie zde.
profesionální i dobrovolné jednotky.
 
Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár velké stodoly v plném rozsahu. Střecha byla zcela zachvácena ohněm a po chvíli se zřítila. Uvnitř byly uskladněny zemědělské stroje a balíky sena (cca 300 balíků). Protože hasební zásah na objektu by byl neefektivní, nařídil velitel zásahu nasadit veškeré síly a prostředky na ochranu okolních budov. Na místo byly povolány další cisterny. Pomocí plovoucích čerpadel zřídili čerpací stanoviště pod mostem u řeky. Po celou noc na místo dohlížely jednotky hasičů. Dohašování probíhalo ještě v dopoledních hodinách následujícího dne.
 
20. února 2012 krátce po poledni bylo místo události předáno majiteli a hasiči se vrátili na základnu. Na místě zůstal vyšetřovatel. Jako příčina vzniku požáru bylo vyloučeno samovznícení sena a technická závada. Vyšetřování stále probíhá. Škoda byla předběžně odhadnuta na 1,5 milionu korun.
 
Zasahující jednotky:
HZS Přeštice
JSDH Dolní Lukavice
JSDH Přeštice
JSDH Střížovice
JSDH Štěnovice

 

vytisknout  e-mailem