HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár skladu pyrotechniky ve Žďáře nad Sázavou

V 11,15 hod jsme na lince tísňového volání 112 přijali oznámení o požáru skladu na ulici Vnitřní ve Žďáře nad Sázavou. Na místo události operační důstojník Krajského operačního a informačního střediska HZS Kraje Vysočina vyslal žďárské profesionální a dobrovolné hasiče s pěti cisternovými automobilovými stříkačkami. Podle prvotních informací se má jednat o sklad se zábavní pyrotechnikou 

 Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Při požáru se zranila jedna osoba. Místo události hasiči společně s policisty uzavřeli a evakuovali přilehlý hostinec.
 
Aktualizace 12,30 hod:
 
12,30 hod: Likvidace požáru skladu pyrotechniky nadále pokračuje. Kromě hašení se hasiči zaměřili na ochranu okolí a brání několika vodními proudy rozšíření plamenů na další část skladu a přilehlé objekty. Ze skladu se neustále ozývají výbuchy pyrotechniky. Z hostince a přilehlých budov jsme evakuovali deset lidí. Okolí místa události je uzavřeno, v místě  je výrazně omezená doprava.
 
13,00 hod: Před jednou hodinou odpoledne se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu. Na místo události si velitel zásahu vyžádal policejního pyrotechnika, který před pár okamžiky prohlásil místo za bezpečné. Hasiči odvětrávají prostory skladu za pomoci přirozené a přetlakové ventilace. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo ze zasahujících hasičů zraněn. Ve Žďáře nad Sázavou hořel sklad pyrotechniky, avšak na jiném místě, už v květnu roku 2012. Plameny tehdy za sebou zanechaly majetkovou škodu ve výši 800 tisíc korun: http://www.hzscr.cz/clanek/hasici-bojovali-s-pozarem-ve-skladu-zabavni-pyrotechniky-ve-zdaru-nad-sazavou.aspx
 
 
 
13,30 hod: Požár se hasičům podařilo krátce po třinácté hodině odpoledne uhasit. K úplné likvidaci požáru tak došlo po dvou hodinách od ohlášení na linku tísňového volání. Na místě v tuto chvíli intenzivně pracují naši vyšetřovatelé, kteří zjišťují příčinu vzniku požáru. Majetková škoda vzniklá požárem nebyla dosud vyčíslena.

 

 

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová - tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem