HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár roubenky po úderu blesku

Při události nebyl nikdo zraněn, škoda se vyšplhala téměř na jeden milion korun. 

Olešnice – požár – 12. 8. 02:22

Pět jednotek hasičů bylo zalarmováno kvůli nahlášenému požáru rodinného domu v Olešnici na Hradecku. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o roubenku a požárem je zasažena téměř celá střecha. Těsně po čtvrté hodině ranní dostaly jednotky požár pod kontrolu a následně dohašovaly ohniska. Kolem 05:30 hod. bylo po prohlídce termokamerou místo události předáno majitelům.

Na místo události se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který jako příčinu vzniku události označil úder blesku. Škoda, kterou požár napáchal, byla předběžně vyčíslena na 980 tisíc korun. Díky zásahu hasičů byly uchráněny hodnoty přesahující 1,3 milionu korun. Při události nebyl nikdo zraněn.

Po 7. hodině vyjížděla profesionální jednotka z Nového Bydžova na místo události znovu. Oznamovatel ohlásil, že se ze střechy začíná opět doutnat. Hasiči našli jedno malé ohnisko pod střešními taškami, po jejich odstranění doutnající ohnisko zlikvidovali.

Při požáru zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dále JSDH Nové Město nad Cidlinou, Chlumec nad Cidlinou, Nový Bydžov a Lovčice.

P Roubenky, Olešnice (1).JPG

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Roubenky, Olešnice (1)

P Roubenky, Olešnice (1) 

Detailní náhled

P Roubenky, Olešnice (2)

P Roubenky, Olešnice (2) 

Detailní náhled

P Roubenky, Olešnice (3)

P Roubenky, Olešnice (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem