HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár rodinného domu v Ledči nad Sázavou

 

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovaly v úterý dopoledne požár podkroví rodinného domu na ulici Havlíčkova v Ledči nad Sázavou. Majiteli vznikla požárem škoda v předběžné výši 700.000 Kč.
 
Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 11:52 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Ledeč nad Sázavou a Světlá nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Ledče nad Sázavou a Kožlí.

V době vzniku požáru byly v přízemí domu tři ženy. Náhle ucítily kouř, který se šířil z obytného podkroví. Požár začaly ihned hasit vodou. Záhy však zjistily, že proti plamenům nemají sebemenší šanci a na místo přivolaly hasiče. Majitelka domu se při hašení požáru nadýchala jedovatých zplodin hoření a zdravotníky byla převezena k dalšímu ošetření do nemocnice.

Hasiči po příjezdu na místo události nasadili na likvidaci požáru několik vodních proudů. Celý zásah probíhal v dýchací technice. Požár se skrytě šířil v mezistropí.

Jednotkám se podařilo dostat plameny pod kontrolu po jedné hodině odpoledne. Úplná likvidace požáru proběhla o hodinu později. Z podkroví hasiči vynesli před dům požárem zasažené věci a střechu domu provizorně zakryli plachtou.

Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Resize of Snímek 023.jpg

Resize of Snímek 027.jpg

Resize of Snímek 036.jpg


 

vytisknout  e-mailem