HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár rekreačního domu pohltily na Štědrý den plameny

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy 

K požáru stodoly s rodinným domem užívané jako rekreační objekt vyjíždělo do Rudné na Štědrý den 24. prosince v 6.01 hodin šest jednotek hasičů (profesionální ze Svitav a dobrovolné z Jevíčka, Dlouhé Loučky, Březové nad Svitavou, Křenova a Brněnce). Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že stodola má celou střechu v plamenech a zasažena byla i část střechy obytné části.

V době požáru rekreačního objektu se nikdo uvnitř nenacházel. Hasiči museli dovnitř vniknout a vypnout přívody plynu i elektrického proudu. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 8.14 hodin a poté rozebírali hospodářskou část tak, aby zlikvidovali všechna ohniska požáru. Plameny zcela zničily hospodářskou část i střechu obytné části objektu. Rekreační objekt byl po rekonstrukci. Požár se podařilo zcela zlikvidovat v 10.45 hodin.

Škoda byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun. Uchránit se hasičům podařilo majetek ve výši dvou milionů korun. V objektu se zhruba týden nikdo nenacházel. Na vyšetřovatele tak čeká těžký úkol zjistit, co bylo příčinou vzniku požáru. Na místo si nechala vyšetřovatelka hasičů vyslat i technika ČEZ a další odborníky. Společně zjišťovali až do odpoledních hodin příčiny vzniku požáru, které i nadále zůstávají předmětem dalšího vyšetřování. Místní jednotka hasičů dohlížela na místě požáru až do vychladnutí ohořelých zbytků zničeného objektu.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem