HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár přístřešku u rodinného domu způsobila zřejmě baterie elektrokola

Týniště nad Orlicí - požár - 28. 7. 01:27

Profesionální a dobrovolní hasiči byli přivoláni ve čtvrtek po půlnoci do ulice Sportovní, kde svědci oznámili hořící přístřešek u rodinného domu. Z domu vyvedli hasiči jednu osobu, na likvidaci požáru nasadili vodní proudy a ochlazovali okolí. Krátce před 02:30 byl požár lokalizován, hasiči pak museli demontovat střešní krytinu přístavku, aby mohli dohasit skrytá ohniska. Likvidaci nahlásil velitel zásahu v 03:40. Na likvidaci požáru se podíleli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí, Albrechtice nad Orlicí, Třebechovice pod Orebem.

Škoda byla po konzultaci s majitelem odhadnuta asi na 1,5 milionu korun. Zásahem jednotek se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 8 milionů korun. Ohledání požářiště ukázalo, že za vznikem požáru stála s největší pravděpodobností baterie elektrokola (nebylo připojené na nabíjení).

Abychom vždy minimalizovali riziko vzniku požáru akumulátorů a předešli možným technickým závadám, připomínáme, že je nutné dodržovat veškeré návody a doporučení výrobce.

FOTO: JSDH Týniště nad Orlicí

Odkazy do noveho okna

P Týniště n. O. (1)

P Týniště n. O. (1) 

Detailní náhled

P Týniště n. O. (2)

P Týniště n. O. (2) 

Detailní náhled

P Týniště n. O. (3)

P Týniště n. O. (3) 

Detailní náhled

P Týniště n. O. (4)

P Týniště n. O. (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem