HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár prázdného domu ve Starém Jiříkově, požár chaty v Záhoří, požár propanbutanové lahve v Mostu, požár rodinného domku v Chomutově.

Bezdomovce, přespávající v chatě v Záhoří, porobudil praskot dřeva a tak stačili z hořící chaty utéci.  

Požár chaty v Záhoří 4.jpgPožár chaty v Záhoří 4.jpg
23. prosince
Územní odbor Děčín
Požár v prázdném domě
23.12. 5:16 Na linku tísňového volání byly oznámeny plameny v přízemí neobydleného domu v Liberecké ulici ve Starém Jiříkově. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Šluknov a dobrovolná jednotka z Jiříkova. Hořel odpad v první patře domu. Hasiči požár lokalizovali vodním proudem v 5:45 a zlikvidovali v 6:30.
Územní odbor Žatec
Požár chatky
21.12. 19:07 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří bouda pod obcí Záhoří okres Louny směrem k řece. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Žatec.  Hasiči na místě zjistili, že hoří chata 15x8 m. Požár ji zasáhl celou. Na místě bylo několik lidí (pravděpodobně bezdomovců), kteří ve chatě přespávali. Probudil je zvuk praskajícího dřeva a stačili včas chatu opustit. Hasiči uvnitř požářiště našli několik tlakových lahví na propanbutan. Ochaldili je vodním proudem, zkontrolovali termokamerou a vynesli ven. Požár byl lokalizován v 19:30 a zlikvidován v 20:05. Škoda a příčina požáru se vyšetřují.
Foto: Michal Hrdlička HZS ÚK
Územní odbor Most
Požár propanbutanové lahve
21.12. 19:03 Na linku tísňového volání byl o oznámeno, že v bytě v ulici Nová výstavba v Mostu – Obrncích uniká hořící plyn z propanbutanové lahve. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Most. Hasiči nechali plyn z lahve unikat na balkoně, lahev ochlazovali skrápěním. Z domu byli na dobu zásahu evakuvováni lidé z patra nad a pod bytem. Celkem 14 lidí. Obyvatelé bytu byli lehce popáleni na ruce. Hasiči jim poskytli předlékařskou pomoc a zavolali Zdravotnickou záchrannou službu. Hasiči únik a požár zlikvidovali v 20:36. Lahev proměřovali termokamerou dokud teplota neklesla pod 10 stupňů Celsia.
Územní odbor Chomutov
Požár rodinného domu
21.12.  1:57 Na linu tísňového volání bylo oznámeno, že v přízemí rodinného domku v Sokolské ulici v Chomutově hoří. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Chomutov a dobrovolné jednotka z Jirkova a Chomutova. Z domku byli evakuováni tři lidé. Jeden člověk se nadýchal kouře. Požár zasáhl přízemí a první patro. Hasiči jej lokalizovali v 3:03 a zlikvidovali v 4:56. Škoda byla předběžně odhadnuta na více než 1 milión Kč. Příčinou požáru byla nedbalost při manipulaci s krbovými kamny.
Odkazy do noveho okna

Požár chaty v Záhoří 1

Požár chaty v Záhoří 1 

Detailní náhled

Požár chaty v Záhoří 2

Požár chaty v Záhoří 2 

Detailní náhled

Požár chaty v Záhoří 3

Požár chaty v Záhoří 3 

Detailní náhled

Požár chaty v Záhoří 4

Požár chaty v Záhoří 4 

Detailní náhled

Požár chaty v Záhoří 5

Požár chaty v Záhoří 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem