HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár potravin na sporáku v bytě v Třebíči za sebou zanechal škodu patnáct tisíc korun

Ve čtvrtek ve 13,02 hod byli hasiči přivoláni k požáru potravin na sporáku v bytě na ulici Kpt. Nálepky v Třebíči. Na místo události operační důstojník vyslal jednotky profesionálních hasičů z Třebíče a Náměště nad Oslavou.  

Požár způsobila nedbalost uživatele bytu, když nechal jídlo na zapnutém sporáku bez dozoru. Když si všiml plamenů, které z nádobí vyšlehly, začal hasit požár sám. K hašení oleje na pánvi zvolil však velmi nebezpečný postup. Plameny se snažil zkrotit vodou, což vedlo k explozivnímu hoření. I přes tento krajně nevhodný postup se muži podařilo požár uhasit ještě před příjezdem hasičů. Ti následně místo události zkontrolovali a zakouřené prostory odvětrali. K požáru byli povoláni také zdravotníci, kteří muže ošetřili na místě události. Majetková škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na částku 15 tisíc korun.

V souvislosti s tímto případem důrazně upozorňujeme, že požár oleje se NIKDY nesmí hasit vodou. Jedná se o velmi riskantní postup, při kterém se můžete vážně popálit. Vhodné je pánev zakrýt pokličkou a oheň tak udusit nebo použít hasící přístroj s náplní určenou speciálně na jedlý olej.

 

Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem