HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár pokoje v bruntálském hotelu s milionovou škodou

Devět jednotek hasičů zasahovalo v sobotu 27.11.2021 večer v Bruntálu u požáru v pokoji třetího, tedy nejvyššího patra zdejšího hotelu Montenegro. Požár s předběžně odhadovanou škodou 1 milion korun se obešel bez zranění. Příčina jeho vzniku je v šetření.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v sobotu po půl sedmé večerní. Do Krnovské ulice ihned vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Bruntál a Krnov, společně s nimi sedm jednotek dobrovolných hasičů – Bruntál, Krnov, Světlá Hora, Horní Benešov, Vrbno po Pradědem, Lomnice a Dolní Moravice.

Požár poničil jeden pokoj, v dalších pokojích i na chodbách bylo plno kouře. Hasiči ho dostali pod kontrolu za 11 minut, dohašení s rozebíráním opláštění hotelové budovy jim zabralo dalších 45 minut, když prohledávali střechu hotelu i všech 28 pokojů.

Ještě před příjezdem hasičů bylo evakuováno z hotelové restaurace a hotelu 12 osob. Nebyly zde instalovány žádné hlásiče požáru.

Hasiči mj. využili i dvě automobilové plošiny z bruntálské a krnovské stanice HZS MSK (AP 40 MB Econic Bumar a AP 30 Renault Midlum). Do nedělního rána zde budou hlídat požářiště zdejší dobrovolní hasiči (tedy z Bruntálu).

Odkazy do noveho okna

pozarhotelBruntal (1)

pozarhotelBruntal (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem