HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár podkroví RD v Tlumačově

Škody dosáhnou milionu korun. 

Ve středu 26. června 2013 byl na operační středisko nahlášen požár rodinného domu v Tlumačově na Domažlicku. V 9:58 hodin vyjely k požáru tři jednotky PO.
 
Požár byl naštěstí zpozorován a nahlášen na operační středisko v pravou chvíli. Hasiči na místo přijeli v prvotní fázi požáru. Ve době, kdy zahájili zásah vysokotlakým proudem, samovolně popraskala střešní okna. Z toho lze usoudit, že požár byl opravdu lokalizován včas. Kdyby hasiči přijeli jen o chvíli později, požár by měl mnohem ničivější následky. Díky rychlému zásahu stačilo na uhašení požáru minimální množství vody z jednoho vysokotlakého a jednoho C proudu.
 
Na střeše byly nainstalovány fotovoltaické panely. Ohnisko požáru se ale nacházelo na druhé straně, panely zasaženy nebyly a ani neohrožovaly zasahující hasiče.
 
Podkroví bylo celé ze dřeva. Hasiči rozebrali střešní konstrukci a pomocí termokamery vyhledali skrytá ohniska. Pro potřeby rychlého odvětrání a ochlazení budovy hasiči nasadili přetlakovou ventilaci a po dohodě s majitelem sundali střešní krytinu. 
 
V domě se nikdo nenacházel.
 
Škody byly předběžně vyčísleny na 1 milion korun. Příčina vzniku požáru i přesná výše škod jsou předmětem dalšího šetření.
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Domažlice
JSDH Kout na Šumavě
JSDH Tlumačov

vytisknout  e-mailem