Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár plastů Lázně Bohdaneč

1. 4. 2011 (video) - Z dosud nezjištěných příčin hořelo ve firmě na výrobu plastů, škoda je osm milionů korun. 

http://www.youtube.com/watch?v=LiZy9UQL6A4

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice a Chrudim

Dne 30. března ve 14.57 hodin byl dobrovolným hasičem z Lázní Bohdanče zpozorován a následně nahlášen na operační a informační středisko hasičů požár v areálu firmy Transform v Lázních Bohdanči.

Na místo ihned vyjelo 12 hasičských jednotek (2 profesionální, 8 dobrovolných jednotek a 2 jednotky hasičů podniku Semtín a Paramo). V areálu firmy na zpracování plastového odpadu hořel z dosud nezjištěných příčin uskladněný materiál (výrobky). Firma sídlí přímo na sídlišti a tak byli okamžitě informováni obyvatelé sídliště Na Lužci a obyvatelé sousední obce Rybitví, aby neotvírali okna a zbytečně nevycházeli ven. Černý hustý dým ohrožoval obyvatele zhruba 70 minut. A více než 70 minut bojovali hasiči až s desetimetrovými plameny. Zplodiny hoření jsou jedovaté, v případě požáru plastů se jedná obzvlášť o jedovatý dým. Jaké množství uskladněných výrobků z plastu hořelo se nyní zjišťuje. Příčinu i přesnou výši způsobené škody nyní zjišťují jak hasičští, tak policejní vyšetřovatelé. O události byli informováni i pracovníci životního prostředí.

K likvidaci požáru hasiči používali pěnu. Na místo dorazily i speciální hasičské pěnové automobily z podniku Paramo a cisterna profesionálních hasičů z Chrudimi. Škoda byla předběžně spolumajitelem firmy odhadnuta na 8 milionů korun.

Požár se podařilo hasičům zlikvidovat v 19.25 hodin. Místo události budou do ranních hodin hlídat místní dobrovolní hasiči a dobrovolní hasiči z Rohovládovy Bělé. V poslední březnový den bude na požářiště dopraven i speciálně vycvičený pes na vyhledávání hořlavých kapalin, který vyšetřovatelům pomůže s vyšetřováním.

(Vendula Horáková, mluvčí krajských hasičů)
http://www.hzspa.cz/informace/index_a.php?id=2006

vytisknout  e-mailem