HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár osobního vozu na dálnici D1 zaměstnal hasiče z Kroměříže.

(2. 8. 2019) Krátce po deváté hodině večer přijali hasiči informaci o požáru vozidla na dálnici D1 nedaleko Hulína. Operační důstojník k události okamžitě vyslal profesionální hasiče ze stanice Kroměříž se dvěma cisternovými vozy. 

Jednotka se na místo dostavila do šesti minut. Velitelem zásahu bylo upřesněno, že na 263. kilometru dálnice D1 došlo k požáru osobního automobilu značky Renault. Ve voze cestovaly celkem tři osoby, které byly v době příjezdu nezraněny a v bezpečí mimo zasažený vůz.

Hasiči zabezpečili místo události a pomocí vysokotlakého proudu požár okamžitě lokalizovali. Po dochlazení konstrukcí byla ve 21:37 hodin ohlášena celková likvidace. Uniklé provozní kapaliny byly zasypány a zlikvidovány pomocí speciálních sorpčních látek. Po naložení vraku na odtahovou službu byl proveden závěrečný úklid povrchu dálnice, aby mohl být obnoven plynulý provoz.

K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který jako příčinu stanovil technickou závadu v motorové části vozu. Přesná výše škod je předmětem dalšího vyšetřování.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem