HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár domku v Roudníkách, požár osobního auta v Litvínově, dopravní nehoda auta a motocyklu v Krásné Lípě a další zásahy.

27.4. 12:41 Na linku tísňového volání byl oznámen požár domku a garáže v Chabařovicích – Roudníkách.  

foto 031.jpgfoto 031.jpg
foto 057.jpgfoto 057.jpg
foto 036.jpgfoto 036.jpg
Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS ze stanice Ústí nad Labem, dobrovolnou jednotky z Velkého Března, Chabařovic, Krupky a podnikovou jednotku SŽDC (drážní jednotka). Celkem šest cisternových automobilových stříkaček. Hořela kůlna, garáž a nízký domek obklopený další zástavbou. V domku byl jeden člověk, kterého vyvedla Policie ČR. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči vodu dopravovali kyvadlově z hydrantu v Chabařovicích. Zasahovali třemi vodními proudy. Kůlna shořela celá, domek měl požárem zasaženou předevší střechu, ale i vnitřek. 
požár auta Litvínov.jpgpožár auta Litvínov.jpg
Územní odbor Most
Požár osobního auta
27.4. 9:43 Na linku tísňového volání byl oznámen požár benzínového osobního auta na Náměstí Míru v Litvínově. Krajské operační a informační středisko k požáru vyslalo jednotku HZS ze stanice Litvínov s cisternovou automobilovou stříkačkou. Hořelo v motorovém prostoru osobního auta značky Škoda Octavia. Hasiči nasadili vodní proud C a požár zlikvidovali v 9:57. Po té odvětrali vnitřek vozidla a místo události předali Policii ČR. Příčina požáru: závada na palivovém systému. Škoda byla předběžně odhadnuta na 60 tisíc Kč.
Územní odbor Děčín
Dopravní nehoda osobního auta a motocyklu
27.4. 7:57 Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda osobního auta a motocyklu ve Varnsdorfské ulici v Krásné Lípě. Volající doplnil, že z havarovaných vozidel vytéká benzín. Krajské operační a informační středisko vyslalo k nehodě jednotku HZS ze stanice Varnsdorf a dobrovolnou jednotku z Krásné Lípy. Motocyklistu, který si stěžoval na bolest v noze, odvezla zdravotniská záchranná služba. Hasiči zamezili úniku benzínu do potoka, vyteklý na vozovce zasypali sorbentem a benzín z poškozené nádrže motocyklu přečerpali. 
Územní odbor Litoměřice
Požár sazí v komínu
26.4. 21:59 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že střecha dvoupatrového domu v Kamýcké ulici v Litoměřicích hoří plamenem. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Litoměřice s dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami a automobilovým žebříkem, dobrovolná jednotka z Litoměřic s cisternovou automobilovou stříkačkou. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že se nejedná o požár střechy, ale požár sazí v komínu. Hasiči komín vyčistili, požár se mimo něj nedostal. Byl zlikvidován v 22:58. Majitelce byla uložena bloková pokuta, protože neměla platnou revizi komínu.
Územní odbor Chomutov
Požár v lese
26.4. 20:27 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že za Jiráskovou ulicí v Jirkově ve směru na zámek Červený Hrádek hoří les. Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS Chomutov a dobrovolnou jednotku Jirkov. Celkem dvě cisternové automobilové stříkačky. Hasiči museli na místo požáru pěšky, protože terén byl pro automobilovou techniku nepřístupný. Požár byl malého rozsahu. Hasiči jej zlikvidovali ve 21:21.
Územní odbor Děčín
Bílý prach v řece Mandavě
26.4. 15:11 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že v Nymburské ulici ve Varnsdorfu plave ve vode řeky Mandavy bílý prach. Na místo vyjela jednotka HZS ze stanice Varnsdorf. Voda v řece byla v místě oznámení žlutě zakalená. Hasiči pátrali po zdroji. Prošli vodní to až ke koupališti a pak kontrolovali vpustě. Nikde nic nenalezli. Mezi tím kal pomalu zmizel. Pravděpodobně šlo o kal po mytí stavební techniky.
 

vytisknout  e-mailem